Enebærodde

19-09-2020

Enebærodde 

Lørdag d. 19. september 2020 kl. 11.00

 

Enebærodde er en sjælden dansk naturperle. Den er dannet af havet gennem de sidste 7000 år. Sand, grus og sten er blevet aflejret i  strandvolde, som tydeligt ses i terrænet. Strandengene passes med fåre-, kvæggræsning og slåning, for at den sjældne natur ikke skal forsvinde.

 

Vi går i en meget varieret natur, først med vind fra begge sider og vand til begge sider, på sti. Derefter går vi ned til vandet, går på stranden i sand og på sten. Vi ser store pinde sat ned i sandet, mærket og slidt af vind og vejr, hvor sten ved naturens hjælp har kilet sig ind imellem dem. Det ser pudsigt ud.I horisonten kan vi se Endelave og Samsø Syd, og vi kan tydeligt se  Fyns Hoved foran os.

 

Vi går atter op på stien, ser nu få enebærbuske, der måske har givet Odden sit navn. Vi går gennem et ret stort skovområde frem til fyret og et ubeboet hus.

 

Derfra går vi videre og tilbage, men nu ser vi så mange enebærbuske stå alle vegne, så derfor har Odden måske fået sit navn. Der går kvæg her, men på afstand. 

 

Vi holder en spisepause og en kaffepause undervejs. Turen er ca. 12 km.  

 

Påklædning:

Stierne kan være våde og mudrede og det kan også være  blæsende, når man vandrer på en Odde, så det er anbefalelsesværdigt at tage vandtæt fodtøj på og påklædning efter vejret. 

 

Medbring:

Der skal medbringes frokost/drikkevarer, kaffe/the og måske lidt kage samt penge til samkørsel. Husk også siddeunderlag til pauserne. 

 

Mødested:

Vi mødes på parkeringspladsen ud for Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C. kl. 11.00.

 

Mødested på Enebærodde:

Vi mødes kl. 11.30 på P-pladsen, som ligger for enden af Tygesvej.

 

Samkørsel:

Vi opfordrer nu igen til samkørsel for dem, der har lyst til det. For at minimere smitte fra COVID-19 er det vores holdning, at vi bruger mundbind ved samkørsel. Passagererne i bilerne betaler i fællesskab 1 kr. pr. kørt km. tur- retur til chaufføren.

 

Tilmelding:

Senest fredag d. 18. september kl. 20 pr. mail: naturklub@gmail.com. 

    • Angiv venligst dit medlems- og mobilnummer.
    • Kan du lægge bil til. 
    • Ønsker du at køre med andre.

 

Afbud på dagen sendes på sms til 

  • Karin 2637 4649 
  • Arne  4076 9310

 

Vel mødt - vi glæder os til at se jer.

 

Med venlig hilsen

Naturgruppen

Karin og Arne

 

Gå tilbage