kanotur

18-05-2019

Kanotur på Odense å lørdag d. 18 maj 2019

Mødested:

Skibhusgården kl. 9.10

skibhusvej 388, 5000 Odense C

 

Heldagstur

Skovsøen til Skibhusene

(begrænset deltagerantal på 16, først til mølle princippet)

PRIS 75 kr

 

 

Vi drager i samlet flok med bus kl. 9.24 til Banegården og videre til skovsøen.

Her ligger vores kanoer klar til dagens udflugt, starter ca. kl.10,15. Strækning fra  Skovsøen til Erik Bøghs sti er smal og grene hænger ud over åen, herefter bliver åen bred og langsomt flydende til Munke Mose, måske møder vi Åfartens båd. Vi får den første overbæringe og pause ved Munke Mose. Næste del fører os gennem byen, forbi Eventyrhaven og vaskepladsen ved Påskestræde og stykket langs Sankt Jørgens Gade med piletræerne, der næsten lukker hen over hoved på os. Vi nærmer os Ejby Mølle og den sidste overbæring, en kort sejlads, derefter  rammer vi kulturbotanisk have, hvor frokosten indtages. Vi er ca. halvvejs og åen laver et stort sving bag om Vollsmose hvor der er enge og høje siv. Vi passerer broen ved Åsumvej, derefter cyklist broen ved Seden Syd og til slut broen over Kertemindevej. Vi kommer nu til engene ved Seden, hvor åen bliver bredere, og man begynder at få lidt bølgeskvulp fra fjorden. Der er ikke rigtig flere steder at gå i land på denne del, så vi tager et hvil på åen hægter os sammen og får en hyggestund når behovet er tilstede. Herefter padler vi det sidste stykke til Østre Kanalvej, hvor vi drejer til venstre og sejler 500 meter op i kølevandskanalen ved Fynsværket. Vi trækker kanoerne på land ved den lille bådehavn (ved Færgevej), og trækker dem på de medfølgende vogne, ca. 500 meter til Skibhusgården hvor kanoerne skal rengøres. Vi afslutter turen her, hvis der er stemning for take away eller café besøg aftales det.

Som altid forsøger vi at sammensætte besætningerne således at der er en “erfaren” kano fører i hver kano. Der vil være redningsveste til alle og et passende antal kanovogne.

Vi har 8 kanoer til rådighed, deltager max er 16 personer. Deltagerne skal kunne svømme og fysisk kunne håndtere en pagaj. Nybegyndere er meget velkommen, så svært er det heller ikke, det er bare at springe ud i det.

Vi vil også bede jer om ikke at have andre faste aftaler bagefter, da vi ikke kan sætte en eksakt tid på hvornår turen slutter. Gæt ca. ved 17-18 tiden

Mødested og tid:“Skibhusgården”, Skibhusvej 388, 5000 Odense C.

Vi mødes kl. 9.10 og ikke senere -Bus 81 afg. 9.24, så beregn tid til at finde det, der er gode parkeringsforhold.

Hvis du  kommer med offentlig transport, kan du med fordel mødes med os på Odense  banegård eller ved startstedet ved Skovsøen, skriv til naturklub@gmail.com så vi kan kordineere og vi ikke står og mangler dig.

Hvis der er en morgenfrisk person der vil hjælpe med at få kanonerne ud til startstedet, kan vi godt bruge en ekstra hjælp til af og pålæsning, i så fald send en mail så kontakter vi dig, mødetid ca. kl. 7.30

 

Tilmelding: Senest d. 16 maj  kl. 16 på place2book det koster 75 kr plus gebyr. Ved tilmelding bedes I svare på følgende: har du erfaring eller er du nybegynder med kano, mobilnummer, mailadresse og medlemsnummer.

kano tur link : https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=pk7i39z6s5

 

 

Hvis tilmeldingen er lukket eller du er for sent på den så send en mail til  naturklub@gmail.com

Så kontakter vi dig i tilfælde af afbud. skriv venligst samme informationer som ovenfor.

 

Medbring: Tøj efter vejret på dagen. Vi anbefaler at man medbringer skiftetøj samt en stor plastpose og noget snor så ens bagage kan holdes tørt og bindes fast til kanoen. Medbring også siddepude, drikkevarer ( kaffe, the, vand o.l.), frokost og evt. kage/frugt samt rejsekort eller penge til busturen. Husk du skal selv kunne bære din bagage.

 

 

Kort over ruten:

 

.

 

Spørgsmål kan sendes på mail til naturklub@gmail.com eller til Arne 4076 9310, Karin 2637 4649.

 

Vel mødt til alle.

 

Hilsen Naturgruppen

Gå tilbage