Nyborg

20-06-2021

Nyborg - Knudshoved - Slipshavn

Søndag d. 20. juni 2021 kl. 11.00.

 

 

 

Denne sommersøndag skal vi en tur til strandene og skovene omkring Nyborg. Måske er det godt vejr, så vi kan komme ud at bade bagefter. 

 

Nyborg ligger placeret sådan, at der er meget strand og skov rundt om byen. Vi går en del af turen langs stranden og runder bl.a. det yderste sted mod øst, hvor Storebæltsbroen starter.

  

Vi starter turen på parkeringspladsen ved Storebælt Sinatur Hotel. Vi parkerer på den sydligste del af parkeringspladsen ud mod Hjejlevej - det er på den side af hotellet der ligger tættest på motorvejsafkørslen. 

 

Vi starter med at gå langs stranden forbi sommerbyen og campingpladsen og helt ud til spidsen af tangen, hvor Storebæltsbroen starter.  Derfra fortsætter vi langs vandet på den anden side af broen og går forbi det gamle færgeleje og ud til Knudshovedhalvøen, der er et særligt naturbeskyttelsesområde. Turen går videre langs vandet og forbi Østerø Sø, der har et rigt fugleliv. Området er et såkaldt Natura 2000 område, hvilket vil sige, at det er udpeget af EU til at være et område, der skal beskyttes sådan at områdets naturtilstand bevares. Når vi kommer næsten ud til Slipshavn, går vi over tangen og op langs en lille vig frem mod Slipshavn Skov. Vi går langs med skoven og forbi golfbanen og et stykke ind i skoven til en shelterplads. Derfra går vi ind over et stykke åbent land og krydser tilbage gennem skoven til rastepladsen ved Monarch. Efter at have gået under motorvejen / jernbanen følger vi Hjejlevej tilbage til startstedet. 

 

Vi finder ret hurtigt efter start et sted at spise vores frokost. Vi forventer at holde kaffepause ved shelterpladsen eller i umiddelbart nærhed af den. Der vil være mulighed for at bade, når vi kommer tilbage til startstedet.

 

Turen er ca. 10 km. lang i varieret terræn, men det meste af vejen på gode stier. En del af turen er på stranden - nogle steder med en del sten.

 

Påklædning:

Påklædningen skal afpasses efter vejret. Der anbefales solidt og gerne vandtæt fodtøj, da en del af turen vil være på stranden. 

 

Medbring:

Der skal medbringes frokost/drikkevarer, kaffe/the og måske lidt kage. Medbring også gerne siddeunderlag til pauserne. 

 

Startsted:

Vi starter kl. 11.00 på parkeringspladsen ved Storebælt Sinatur Hotel. Den officielle adresse til hotellet er Østerøvej 121, 5800 Nyborg, men det er nemmest at køre ind fra Hjejlevej. Vi parkerer på den sydligste del af parkeringspladsen ud mod Hjejlevej.

 

Samkørsel:

Der er ingen fælleskørsel til denne tur. Men det er muligt at tage tog til Nyborg Station og gå de ca. 1,2 km til startstedet. Der kører tog kl. 10.25 fra Odense med ankomst til Nyborg kl. 10.38. 

 

Tilmelding:

  • Senest lørdag d. 19. juni kl. 20 pr. mail: naturklub@gmail.com. 
    • Angiv venligst dit medlems- og mobilnummer
    • Angiv om du kommer med bil eller tog

 

Afbud på dagen sendes på sms til:

  • Arne  4076 9310 

 

Vel mødt - vi glæder os til at se jer.

 

Med venlig hilsen

Naturgruppen

Helle og Arne

Gå tilbage