Øtur Bjørnø

15-09-2019

BJØRNØ

 

Bjørnø

Søndag d. 15. september kl. 09.30

 

Vi skal på ø-tur denne søndag i sidst på sommeren. Bjørnø er en af de mindre øer (1,5 km2) i det sydfynske øhav, men byder alligevel på en meget forskellig natur. Sydkysten har skrænter og stenstrand, mens nordkysten er mere mild.

 

Vi sejler med færgen (båden) fra Faaborg og når havnen ca. midt på øens nordside efter kun 17 minutters sejlads. Færgen har plads til 20 personer og vi har booket en særlig sejlads til os kl. 11.00. Hjemad skal vi enten med den ordinære afgang kl. 16.00 eller en særafgang - det afhænger af deltagerantallet. Prisen for færgen er 20 kr. tur/retur.

 

Vel ankommet til Bjørnø starter vi med at følge stranden mod øst og bevæger os op i terrænet til øens højeste punkt, hvor vi spiser vores medbragte frokost. 

 

Herefter går vi ud til den østlige spids og tilbage af en sti mod byen, da stranden på sydsiden ikke er så nem at gå på. Fra byen går vi mod syd og holder kaffepause ved en shelterplads, hvor der også er toilet. 

  

Den sidste del af turen går langs kysten rundt om den vestlige ende og retur til havnen / byen. 

 

Der er ikke mange faciliteter i byen, da vi er ved at være ud over sommerperioden. Caféen har i hvert fald lukket, men måske er der en isbod, der stadig har åbent. Der er også toilet på havnen. Medbring kontanter eller mobilepay, da der ikke nødvendigvis kan betales med kort.

 

Turen er ca. 8 km. lang og i varieret terræn med en del trampestier. 

 

Deltagerantal:

Der kan maximalt være 20 deltagere på denne tur. Pladserne tildeles efter først til mølle.

 

Påklædning:

Påklædningen skal afpasses efter vejret. Der anbefales solidt fodtøj. 

 

Medbring:

Der skal medbringes frokost/drikkevarer, kaffe/the og måske lidt kage samt penge til færge og evt. samkørsel. Medbring også gerne siddeunderlag til pauserne. Der er også mulighed for at bade.

 

Mødested:

Vi mødes på parkeringspladsen ud for Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C. kl. 09.30.

 

Startsted:

I Faaborg mødes vi ved færgen kl. 10.45. Adressen er Kanalvej 24, 5600 Faaborg. Der kan ikke parkeres lige ved færgen. Den nemmeste er at holde på den “store” p-plads på havnen eller langs kajen ved restaurant “Det Hvide Pakhus”. Kom i god tid for at finde parkering.

 

Samkørsel:

Vi opfordrer til samkørsel for dem, der bor i eller omkring Odense. Passagererne i bilerne betaler i fællesskab 1 kr. pr. kørt km. tur- retur til chaufføren.

 

Tilmelding:

  • Senest torsdag d. 12 september kl. 20.00 pr. mail: naturklub@gmail.com. 
    • Angiv venligst dit medlems- og mobilnummer.
    • Kan du lægge bil til. 
    • Ønsker du at køre med andre.

 

Afbud på dagen sendes på sms til: 

  • Karin  2637 4649
  • Arne   4076 9310 

 

Vel mødt - vi glæder os til at se jer.

 

Med venlig hilsen

Naturgruppen

Karin og Arne
Gå tilbage